De ce un website personalizat va performa mult mai bine decât unul realizat după un template?

5 motive pentru care un website personalizat va performa mai bine decât un website realizat după un șablon

Performanța website-ului tău poate fi evaluată pe câteva niveluri:

 1. Ranking în motoarele de căutare (Google)
 2. Experiența de utilizare
 3. Engagement
 4. Realizarea de conversii

Website-urile personalizate sunt mai performante în toate cele 4 categorii de măsurare. Sunt câteva motive pentru care un website personalizat îți oferă o șansă mai bună de a-ți atinge target-urile de marketing.

Brand-ul tău crește mult mai repede și eficient

Website-ul tău este o unealtă importantă în creșterea brand-ului. Un website îi oferă audienței tale șansa să devină familiară cu mesajul pe care îl transmiți. Acesta este un aspect important pentru marketing și este crucial pentru a atrage noi clienți și pentru a-i păstra pe cei deja existenți.

Este nevoie de mai multe lucruri și etape de personalizare pentru ca website-ul tău să ilustreze brand-ul pe care îl reprezintă:

 • Culorile trebuie să se potrivească cu brand-ul
 • Logo-ul trebuie să fie poziționat și arătat corespunzător
 • Conținutul website-ului trebuie să transmită mesajul într-un mod cât mai simplu de înțeles
 • Alegerile de design trebuie să reflecte identitatea brand-ului și publicul țintă pentru care este realizat

Un website personalizat îți oferă abilitatea de a manipula toate elementele acestuia, asigurând un look unic, diferit de competitori, dar și creșterea brand-ului. Astfel realizezi conexiunea emoțională cu audiența, lucru definitoriu pentru câștigarea încrederii și loialității față de brand. Acest lucru va duce la clienți noi, așadar business-ul tău va crește considerabil.

Website-urile realizate după un template pur și simplu nu oferă posibilitatea de a transimte povestea brand-ului așa cum trebuie. În schimb, site-ul tău va fi similar cu cele ale competitorilor, construite pe template-uri asemănătoare. Când site-ul tău arată prea generic, pierzi oportunitatea de a realiza conexiunea cu audiența.

Funcționalitate ridicată

Website-urile personalizate oferă o mai bună funcționalitate în următoarele arii:

 • Design responsive – Un număr tot mai mare de utilizatori accesează website-uri de pe dispozitive mobile. Website-ul tău trebuie să ruleze impecabil pe desktop, tabletă și telefon mobil. Un website personalizat este construit să funcționeze pe toate aceste dispozitive. Cele mai multe site-uri făcute după template nu sunt optimizate corect pentru toate dispozitivele.

 • Navigare ușoară – Navigare pe website-ul tău trebuie să reflecte nevoie utilizatorului și să facă ușor ca acesta să găsească ce își dorește. Un website custom îți oferă posibilitatea de a crea o navigare exact cum îți dorești. Folosind un template, ești limitat la ce oferă acesta pentru a seta navigarea.

 • Performanță – Template-urile conțin adesea plugin-uri și funcții de care nu ai nevoie, rezultând într-o performanță scăzută și un timp de încărcare lung. Un website personalizat este construit exact cu funcțiile de care ai nevoie, astfel o să ai un site care se încarcă rapid și oferă utilizatorului o experieță plăcută de utilizare.

 • Compatibilitate – Website-urile personalizate sunt făcute să funcționeze pe orice browser (Google Chrome, Firefox, Opera, Microsoft Edge sau Safari). Website-urile realizare după template-uri nu sunt testate pe toate aceste browsere și pot apărea probleme de optimizare și funcționare.

Search Engine Optimization - SEO

De ce este important să ai un site actualizat? Unul din cele mai bune motive este că poate îmbunătăți semnificativ performanța SEO. Fără un website care să fie construit conform cerințelor SEO va fi foarte greu să apari în listele motoarelor de căutare (Google). Dacă nimeni nu îți poate găsi site-ul, acesta nu mai este o unealtă bună în creșterea afacerii tale.

Multe template-uri folosesc tehnici învechite de SEO, ceea ce le face foarte greu să apară în căutările Google. Totodată, timpul lung de încărcare face ranking-ul în Google să fie și mai slab. În momentul în care lucrezi cu noi pentru un website, fii sigur că vom respecta și implementa toate necesitățile SEO:

 • Ne asigurăm că timpul de încărcare este cât mai scurt
 • Navigarea va fi structurată în așa fel încât să asigure o experiență bună de utilizare
 • Un specialist SEO se va ocupa de fiecare pagină și se va asigura că website-ul tău este pregătit să apară în căutări după keyword-uri specifice
 • Designul responsive, care este un factor SEO inportant, va face ca website-ul tău să fie în topul listelor de căutare

Scalarea afacerii

Afacerea ta va crește și se va dezvolta cu timpul. Când se întâmplă asta, trebuie să te asiguri că website-ul poate fi adaptat schimbărilor. Asta include:

 • Adăugarea de produse sau servicii
 • Optimizarea sau schimbarea meniurilor
 • Să te asiguri că site-ul poate fi stabil în momentul creșterii traficului
 • Actualizarea periodică pentru asigurarea SEO

Un website personalizat îți oferă posibilitatea de a ajusta conținutul și de a ține pasul cu creșterea afacerii tale.

Aruncă o privire peste serviciile noastre web pentru a te convinge!

Price tag icon

webdesign