Cum să alegi website-ul de care ai nevoie? Ghidul complet.

”Vreau un website” - Bun, dar de care?

Având în vedere felul în care tehnologia a evoluat și evoluează constant, website-urile nu rămân nici ele în urmă și devin din ce în ce mai complexe și de mai multe feluri. În momentul în care apelezi la o agenție de web design, prima întrebare pe care o vei primi va fi ”Ce fel de website doriți?”, iar pentru tine, un client care nu cunoaște domeniul, această întrebare poate părea copleșitoare.

Tipuri de website - Ce trebuie să știi

Când vine vorba de tipuri de website-uri acestea pot fi structurate în 3 categorii mari: website single-page, website CMS și magazin online.

1. Website-urile single-page

Acestea sunt cele mai simple tipuri de website-uri. După cum spune și numele, este un website format dintr-o singură pagină, fără prea multe funcționalități. Sunt folosite cel mai des pentru landing page-uri, website-uri de prezentare simple sau alte situații asemănătoare.

Vei alege un website single-page în momentul în care nu ai nevoie de funcționalități precum un blog, nu ai nevoie de o metodă de a stoca, afișa și edita diferite date (de exemplu proiecte într-un portofoliu) și conținutul pe care dorești să îl adaugi în site nu este foarte mare.

2. Website-urile CMS (Content Management System)

Termenul de CMS este un acronim care provine de la Content Management System (Sistem de Management al Conținutului). Astfel, un website CMS are integrat un astfel de sistem prin care tu vei putea să stochezi, editezi și publici diferite date (proiecte într-un portofoliu, articole de blog, servicii, etc.).

Acest tip de website este folosit pentru proiecte mai complexe, care necesită și mai multe pagini și un astfel de CMS. De exemplu, dacă ai o afacere care oferă produse sau servicii și dorești să ai un website prin care să le prezinți potențialilor clienți, acesta este pachetul potrivit pentru tine!

Website-urile CMS includ Webflow Editor, un sistem de management al website-ului prin care tu vei putea să editezi cu ușurință orice aspect al paginii. Vezi mai multe detalii despre Webflow Editor aici.

3. Magazinul Online

Magazinul Online se auto-descrie foarte bine prin numele său. Acesta este un website prin care tu sau afacerea ta va putea vinde cu ușurință produsele sau serviciile pe care le oferă.

Magazinul Online include pe lângă CMS și funcționalitățile necesare unui magazin precum un Coș de cumpărături, procedură de Check-out, metode de plată online, etc.

Dacă acest articol nu te-a lămurit și încă nu știi ce pachet să alegi, ne poți contacta oricând, iar noi te vom ajuta să alegi ce e cel mai bine pentru tine și afacerea ta.

Ne poți contacta cel mai ușor aici, sau poți cere direct o ofertă aici. See ya!

Price tag icon

webdesign